ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Повече от 400 деца участваха в празник

1 serekled 5692Ден преди началото на учебната година в парк Артилерийски се проведе Ученически скаутски празник. Празникът беше организиран от СНЦ „Изследовател”. Това е един от четирите проекта финансирани от Младежка банка Стара Загора през 2018 г. 

Той стана възможен благодарение и на партньорството на Община Стара Загора, Багатур, Зелени балкани,  Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора и Клуб по спортна стрелба „Августа”.

Повече от 400 деца участваха в атракциите, които включваха: Въжен лифт, Въртележка, Въжен мост, Огън, Футбол в надуваеми топки, Катапулт с водни балони, Пушки, Бой с възглавници, Рисуване на лица, Паяжина, Разгъване на палатка, Зоокът, Пожарна, Стрелба с лък. Четиридесет доброволци се грижиха за безупречната работа на атракционите и за безопасността на децата. Именно те направиха празника възможен.

Основната цел на събитието беше да изкара децата навън, за да преживеят нещо незабравимо – различно от игрите пред монитора и гледането на телевизия. Празникът беше и подарък за най-малките по случай първият учебен ден.

Сигурни сме, че натрупаният опит ще помогне на СНЦ „Изследовател” да зарадва старозагорските деца и с други подобни събития в бъдеще.

А снимките сами говорят за атмосферата на събитието и за реакциите на децата. Част от тях можете да разгледате тук.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version